13:00 - 15:00
09. dec 2022
Udløbet
Gratis

Udviklingen i europæisk energipolitik

Dansk Forening for Europaret holder medlemsmøde fredag den 9. december 2022, kl. 13.00 – 15.00, hvor Generaldirektør Ditte Juul Jørgensen, Europa-Kommissionen, holder oplæg om Udviklingen i europæisk energipolitik.

Der er høje forventninger til EU’s indsats mod stigende energipriser. Den europæiske energipolitik er både i rivende udvikling og under øget bevågenhed – rammerne for Europas planer om selvforsyning og grøn omstilling udfordres af geopolitiske omstændigheder, som EU skal reagere på med kort varsel. Generaldirektør Ditte Juul Jørgensen giver et indblik i de seneste års arbejde med europæisk energipolitik, og hvordan politiske og juridiske overvejelser spiller sammen i håndteringen af en krise.

Ditte Juul Jørgensen er cand.jur. fra Københavns Universitet med en specialisering i EU-ret fra Europakollegiet i Brügge og har mere end 30 års erfaring i Europa-Kommissionen. Hun tiltrådte som generaldirektør for DG Energi i august 2019 efter at have været kabinetchef for konkurrencekommissær Magrethe Vestager. Forud for stillingen som kabinetchef har Ditte bestredet en række stillinger i Kommissionen, herunder flere med ansvar for juridiske anliggender, bl.a. som kontorchef og afdelingschef i DG Trade og DG Competition. Ditte har desuden ledet den finanspolitiske afdeling af EU’s delegation til FN i New York og arbejdet ved EU-Domstolen i Luxembourg.

Medlemsmødet afholdes hos Udenrigsministeriet, Eigtveds Pakhus, Sal II, Asiatisk Plads, 1448 København K.

Foredragsholder

Adresse

Udenrigsministeriet, Eigtveds Pakhus, Sal II
Asiatisk Plads, 1448 København K.